Saturday, May 7, 2011

I love you emak!

Emak, happy mother's day and also dedicate to all emak, ibu, amma, ummi, mummy, mama. Ada lagi? Sapa tak sayang emak, tipu la. Aku pun sayang emak aku. Penat emak mengandung 9 bulan. Berattttt sakit, dah la suka tendang2 kan? Kuang hajo gile tendang perut mak! Tapi mak marah tak? Mak tak marah, mak tolong belai lagi, usap2. Thank you so much emak.

Ini la emak aku, jaga aku for almost 20 years. She's my everything. Emak is my superb precious. Emak ada dua mata, nak tengok lima orang anak, dua telinga nak dengar problem lima orang anak, dua tangan nak tatang lima orang anak, ada satu hati untuk sayang lima orang anak emak. Hebat kan emak, mampu buat semua tu. I can't give you any valuable thingy. (nak boleh tapi bak duit) Kesian emak, anak-anak still belajar, tak boleh dapat hadiah mahal-mahal. Kami boleh bagi kejayaan ja. Thanks emak sebab bimbing anak-anak emak untuk jadi insan yang berguna, yang kenal erti dunia, yang tahu bezakan baik buruk. Emak tak jemu nasihat anak-anak emak. Emak tak jemu didik anak-anak emak. Emak tunggu anak-anak emak keja, mak nak apa? Perabot jati? Dah tak boleh sebab nanti takda ruang dalam rumah nak jalan -__- Emak memang addicted to jati. Rumah dah penuh pun nak beli lagi. Okay, emak nak apa lagi? Cincin emas, dilah pun pakai cincin emas mak bagi. Mak nak kereta mewah? Dilah pun guna kereta cabok emak bagi. Lagi? Dah cukup, tak boleh bagi semua tu buat masa sekarang. But I promise you to give you happiness and tak lupa kejayaan. I won't let you disappointed again.
I Love You Mak!

Friday, May 6, 2011

pembekuan hati dari tona suara

Sekarang, aku merasakan desas desus nafas aku berada dalam 72 darjah. Hati yang berpeluh, ku biarkan terus berpeluh. Minda meronta-ronta, masih bingit di telinga. Mereka masih selamat, mungkin. Otak sedang berputar, sama seperti bumi berputar tapi fikiran enak berterbangan. Masalah dunia tak tertanggung, tak mampu. Akhirat, jauh sekali. Aku bergelumang dosa, perasa dunia. Astaghfirullahalzim. Emak ayah, ampunkan saya :/

Wednesday, May 4, 2011

rajin baca?

Mari mari abang kakak adik adik! Kita review back what had I done, previous semester. Macam banyak je, tapi aku nak cerita dua benda ja, heh.

Firstly, this is one of the assignments yang kena buat tapi by group okay. Apa yang penting, kejesame. We have to handle a group of tourist in a day. Perghh jadik tourist guide kot. Semua berpakaian sama, berbunga-bunga gitu. Kitorang punya theme is historical but our agency is Aloha Travel Agency. Thats why semua dah macam orang pulau dahh. Location is at Penang. Before start the vacation, memang banyak research kena buat and that time banyak pulakkkk test. Memang semua penat. Semua berulang alik pegi pulau untuk buat research. Tapi hasilnya amat memuaskan! I have to lead tourist kat Ford Cornwalllis. Ford Cornwallis ni one of the ford yang dibina oleh Francis Light. For more infos, sila ambil service agency kitorang ye? The food yang kitorang provide was superb! Here are some photos yang sempat ambil.

Ini macam menghafal sikitttt. Nak ingat balik. *hodohnya!

Kat Floating Mosque, Feringghi :)

At P ramlee's house with groupmates :)

P Ramlee's house, cantik kan?

Ini kat War museum.

p/s : Banyak lagi pictures but I lost the pendrive. Sobs sobs.

And let's go to the second activity that I won't forget!

Aku pelakon? Perghhh HAHA. Okay hari tu ada buat theater. I kan kor drama, so semua orang kena masuk. 60% okayyyyy! Tajuknya Air Mata Palestin. Berminggu-minggu berlakon. Haih tu baru sikit. Orang yang berlakon theater lama-lama tu tak penat ke? Jom tengok gambar :D


Rock bebeh!

Ini budak-budak sastera. Dah betul2 confident tu nak baca sajak nanti.

Ini lah muka2 boring kitorang sebab lama sangat pengarah bagi speech.

Nervous je nampak bang?

Sibuk make up, nak bagi masuk soul sikitt.

Ni lepas kena bom. HAHA. Semua mati.

Ni antara mangsa yang mati kena bom jugak. Yang baring kat bawah with red tudung tu aku.

Alhamdulillah, finished dan mendapat pujian dari pengarah :D

And aku buat orang menangis time scene mintak simpati dari penonton. Budak-budak tu nangis kot. Hebat kan? Hahahaha. *nangis takut tengok muka yang make up macam zombi or sedih?

Thats all. Jumpa lagi next sem :D

tak salah kan nak kongsi?

Hello peeps. Okay now I am home, having my semester break. Home alone because all my siblings are still studying. Kakak kat indonesia, bulan enam baru balik. Bangah kat kl, practical kat sana and my two younger sisters wardah and aisyah ada kat hostel. Kalau diorang ada, boleh bahagi tugas buat keja rumah. Ini aku yang kena buat semua but its okay, I satisfied with my own job! Emak ayah keja. Masa banyak dihabiskan dengan membuat keja rumah sambil facebooking. Drama drama enak di television sudah cukup menemani hari-hariku. Opss cukup, bukan nak cerita pasal ni. Actually nak cerita kisah sedih hari ini.

Tadi kannn saya kann kena kann marah kann dengan kann ayah kann. Emak punnnn sebab bil telephone saya melambung. Sedihnyaaa :( Buah hati pulak buat perangai mengungkit itu ini. Hmmmm but I don't mind. Ayah marah la dilah, I deserved it. Memang patut kena marah punnn. This is my mistake. Bukan sekali aku buat, dah banyak kali. Kenapa aku tak serik lagi erk? I am twenty years old now but I am still thinking like kids. Saya kuciwa dengan diri saya sendiri.

Untuk emak dan ayah, dilah minta maaf. I am sorry, I can't think wisely. Semuaaa ikut nafsu. I know I am wrong but dilah promise, not to repeat all these stupid things again. Sorry emak ayah. I know its hard for me to get back your trust. I am sorry :(

Friday, April 29, 2011

Makhluk berambut singa


Today is Friday and two papers left before I leave Penang. I feel like wanna give up! I took about half an hour to understand every single word. I am serious and not joking at all. I can feel the symptoms now. Boating, dreaming, sleep and bla bla bla. Tanak pun focus these feelings but being me, huh if you know what I mean. Lately, asyik nak tido la pulak. Bukak lecture note je mata terus berat. And after half an hour I am still at the first page. Frankly speaking, being a student memang macam ni, penat -__-

Kalau boleh, nak avoid study dalam bilik. I prefer sleeping rather than studying. Nak keluar study kat mana-mana memang tak study la aku. Looking for any other places yang interesting selain dari Mcd. Any suggestion? Kalau study kat luar memang tak study la, nampak lelaki-lelaki hemsem dan bergaya dengan kereta-kereta besar, shades besar, perghhhhh. ^^ Okay cukup!

Jom study kat hall depan (rumah aku). MasyaAllah! Ada tikus buat sarang kat depan ni. Semak kepala hotak aku tengok depan ni. Dengan bersepahnya, rambut berterbangan. Lepas ni nak buat rules, it is compulsory to wear tudung dalam rumah. Boleh macam tu? Yelaaa, bila dah semua taknak sapu, masing-masing tuduh rambut dia la, rambut aku la, rambut hang laaa! Plussssss tilam yang tak pernah kemas dan terbujur satu mayat berambut kembang seperti singa buat aku rasa macam nak memaki hamun. Dengan perangai pelik, ego dan suka menyakitkan hati orang lain. And this is one of the makhluk Allah yang tak sedar diri. Kalau tilam je yang tak berkemas takpa, ini ada baju yang dah jadi macam almari dia pulakkk kat depan tu. Grr! Pastu bila orang tegur mula la nak melenting. Macam mana nak handle orang macam ni? Pastu menumpang aku naik kereta, banyak songeh pulak dia! Tak mintak duit minyak pun kira baik okay! Kalau ikutkan hati nak je aku tinggal dia biar mati kebuluran. Okay, dah penah tinggal. HAHA padan muka *devil. Dah, taknak cakap pasal dia and fyi i wont talk to her kalau takde benda penting. Benci dengan dia! I hate you!

[ordinary person]

My Photo
weird. very clumsy. confused. forgetful. unpredictable but you'll be entertained.